Firmware upgrade
Goto page 1, 2  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Yoics Support Forums Forum Index -> Misc Yoics Enabled Devices
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Marian



Joined: 03 Dec 2007
Posts: 7

PostPosted: Fri Dec 28, 2007 12:47 pm    Post subject: Firmware upgrade Reply with quote

Gents,

do excuse my ignorance, but how do you load the bin file on 9100A ?

Thank you !
Back to top
View user's profile Send private message
mycal



Joined: 03 Dec 2006
Posts: 601

PostPosted: Wed Jan 07, 2009 10:24 am    Post subject: Firmware Upgrade Reply with quote

..Warning Updating Firmware is strictly at your own risk..

You must first download the firmware, there is a link on this page
http://support.yoics.com/viewtopic.php?t=608

Then if you are using the stock AVIOSYS 9100a you must use Internet Explorer to upgrade firmware. Most Yoics versions support both IE and Firefox, but not the original AVIOSYS software.

Using IE connect to the 9100 via its web interface.

Select configuration on the left hand side.

Then select System on the left hand side.

Scroll down on the right hand side and select firmware upgrade.

Hit the browse button and select the .bin file you downloaded above and select upload.

Click [here] to begin firmware upgrade.

click [ok] again

The progress bar should start moving across.

Wait for upgrade to complete, do not power off 9100a unit or you may damage the upgrade image.

then when done [click here to reboot IP video]

Wait for reboot timer to tick down.

You should now be looking at your new firmware.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
mike77



Joined: 04 Mar 2009
Posts: 1

PostPosted: Wed Mar 04, 2009 12:29 pm    Post subject: Reply with quote

Hi!

Is it also possible to use the firmware for the new Aviosys 9100B in metal case?

Is inside of the case the same like 9100A?

Has anybody tested the Yoics firmware with the 9100B?

Thanks in advance,

Mike77
Back to top
View user's profile Send private message
mycal



Joined: 03 Dec 2006
Posts: 601

PostPosted: Wed Mar 04, 2009 10:23 pm    Post subject: Reply with quote

I haven't done it myself, but I think there was some discussion on the yahoo board about it.

http://tech.groups.yahoo.com/group/9100/

-M
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
mitsumadness



Joined: 02 Dec 2010
Posts: 1

PostPosted: Thu Dec 02, 2010 3:00 pm    Post subject: Reply with quote

Is the device meant to come back with the same IP address and everything once you load the firmware? After I clicked reboot on mine, it just dissappeared forever. I tried the reset button, tried using DHCP but it didn't turn up, tried scanning all the usual subnets, but still nothing. The firmware load said it worked fine.
What default IP address do these set to?
Back to top
View user's profile Send private message
mycal



Joined: 03 Dec 2006
Posts: 601

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 11:29 pm    Post subject: Reply with quote

did you try ipedit program? This comes on the disk for the 9100.

this searches for it no matter what subnet its on.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
edoates



Joined: 07 Dec 2010
Posts: 1

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 6:22 pm    Post subject: Reply with quote

mycal wrote:
did you try ipedit program? This comes on the disk for the 9100.

this searches for it no matter what subnet its on.


Exact same problem as OP: the 9100A disappeared after an apparently successful firmware update. I awaited the reboot timer, let it sit for awhile, nothing. Doesn't show up on my LAN DHCP assignments, the manual address I set it to originally, and ipedit shows nothing.

Did YOICS kill my device?
_________________
Eddie O
Back to top
View user's profile Send private message
mycal



Joined: 03 Dec 2006
Posts: 601

PostPosted: Wed Dec 08, 2010 12:42 pm    Post subject: Reply with quote

edoates wrote:


Did YOICS kill my device?


Not Yoics itself, but the firmware upgrade might of. Until you upgrade to Yoics, the Firmware upgrade that is built into the 9100 is very poor and only works with IE. Once it has been upgraded to Yoics the firmware upgrade is much more reliable and supports other browsers like Firefox.

It is known that before you upgrade a 9100 you should reboot it because the firmware contains many memory leaks that can cause a firmware upgrade to fail.

You should read the Yahoo 9100 group for more information.

It also should be noted that about 20% of all 9100's sold get upgraded with the Yoics firmware.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
larry4mf



Joined: 25 Mar 2011
Posts: 3

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 8:29 pm    Post subject: IE web interface on mac Reply with quote

I'm on a mac mini with latest software.

Trying to update firmware on avios 9100a plus to 2.47 yoics.

i'm using IE to update. When I access the server page in the browser.

I try to click on config or on any selection and It gives the following erroe.

"You must select a valid watch window"

What's the fix? Firefox doesn't work the same way. And I cannot get anything to work past this error message.
Back to top
View user's profile Send private message
larry4mf



Joined: 25 Mar 2011
Posts: 3

PostPosted: Sun Mar 27, 2011 7:56 am    Post subject: Update Reply with quote

I figured out how to access the config and system pages by simply typing

http:// [your IP camera address]/Config.htm and
http:// [your IP camera address]/System.htm

and then was able to move to the next step.

But when I select file and OK the update. The status bar never moves. I left it overnight and into today and nothing.

Again, what's the deal. Is the Yahoo group even administered anymore?
Back to top
View user's profile Send private message
masq57



Joined: 27 Aug 2011
Posts: 5
Location: Texas

PostPosted: Thu Sep 08, 2011 12:30 pm    Post subject: Can't Find 9100 Firmware anymore! Reply with quote

I follow the links in the Yahoo group and here, but they all point me back to the Yoics home page. What's the secret to actually getting to the firmware download?
Back to top
View user's profile Send private message
F@man



Joined: 11 Sep 2011
Posts: 1

PostPosted: Sun Sep 11, 2011 1:59 am    Post subject: Re: Can't Find 9100 Firmware anymore! Reply with quote

masq57 wrote:
I follow the links in the Yahoo group and here, but they all point me back to the Yoics home page. What's the secret to actually getting to the firmware download?



Yeah, i can't find download either?
Back to top
View user's profile Send private message
masq57



Joined: 27 Aug 2011
Posts: 5
Location: Texas

PostPosted: Sat Sep 24, 2011 5:04 am    Post subject: Tried 9100a_2_47 Upload Twice Still on Default Firmware Reply with quote

I can't seem to get the upload to happen. Looks like it uploads from the browser, I select reboot after it's done, then waits 60 seconds and starts the same 2.39-a firmware view.

What's up with that?

Thanks,

Rick
Back to top
View user's profile Send private message
masq57



Joined: 27 Aug 2011
Posts: 5
Location: Texas

PostPosted: Sat Sep 24, 2011 7:39 am    Post subject: HA HA Nevermind Reply with quote

Yeah, couln't get the yoics interface to display on Internet Exploder. Switched to a real browser (Firefox) and poophtah! It works!

Really great!

Now I can get individual images from http://myip/usr/yoics[0-3].jpg...

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
ElSupremo



Joined: 17 Jan 2015
Posts: 2

PostPosted: Sat Jan 17, 2015 10:10 am    Post subject: Reply with quote

New member here. Just "inherited" a 9100A. When I first got it it would cycle through the four possible video inputs, but having only 1 camera connected the visuals were..."sub-optimal". Found a llink here that gave some CGI codes, I used one of them to only select input 0, and that worked.

Now, I might want to add another video source, but there was no CGI command listed to get back to the scanning mode. And oh yeah, I do not have the original software disk, and when I access the 9100a web interface with IE I get only a "minimalist" display- there is no "system" link on the left hand side as other folks here have mentioned. In fact, I see no link to even tell me what verson of the firmware I have (I'm pretty sure it's the stock version).

Sooo... does anyone have a copy (or a link to) the software mentioned in the manual (IP_KAM something or other), or a method by which I can upgrade to some YOICS firmware (again, no link to do that when I access the 9100a server in IE or anything else).

Thanks for any help.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Yoics Support Forums Forum Index -> Misc Yoics Enabled Devices All times are GMT - 7 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum